This is a demo store. No orders will be fulfilled.

Persoonlijke voorkeur

De matrassencollectie van Bed4less.nl heeft veel verschillende matrassen. Toch sluiten maar enkele matrassen echt aan bij je lichaam en persoonlijke wensen. Om tot een goede keuze te komen willen we u graag op deze pagina informeren over alle soorten materialen die in onze matrassen gebruikt worden.

Er zijn veel verschillende soorten matrassen. De goedkoopste zijn vaak van polyetherschuim. Hieronder leest u een overzicht van de type matrassen die we in de Bed4less collectie hebben opgenomen.

Mocht u echter nog aanvullende vragen hebben neem dan contact op met onze klantenservice.


Polyether matras

Een polyether matras heeft een kern van polyurethaanschuim. Dit is een flexibel en veerkrachtig materiaal dat opgebouwd is uit vele kleine cellen. Na indrukking veert het materiaal terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Een polyether matras heeft een redelijke vochtregulatie, maar ventileert iets minder dan andere soorten matrassen.

Polyether schuim word vaak gebruikt bij de fabricage van matrassen, toppers en hoofdkussens. Zo wordt polyetherschuim gebruikt als kern, voor volschuim matrassen of toppers, maar ook als afdeklaag voor bonell binnenvering of pocketvering matrassen.

 

Polyether

 

Polyether is verkrijgbaar in diverse hardheden en kwaliteiten. Dit wordt aangegeven met SG (soortelijk gewicht). Met de indicatie SG20 heeft u schuim wat 20 kg per kubieke meter weegt, en is dit een matras die relatief snel hardheid verliest en weinig ondersteuning geeft. Een matras van SG40 is duurzamer, veerkrachtiger en comfortabeler.


De voordelen van polyether:

 •           Goedkope investering

 •           Geschikt voor langdurig gebruik

 •           Ideaal als logeermatras

Bekijk ons Polyether collectie hierKoudschuim matras

Een matras van koudschuim wordt ook gemaakt van polyurethaan. Dit soort matras is voor zwaardere mensen meer geschikt dan een polyether matras. Koudschuim heeft een open celstructuur. Hierdoor heeft het een veel betere veerkracht dan een polyether matras. Ook ondersteunt koudschuim het lichaam goed.

Koudschuim (ook HR Schuim genoemd): koudschuim dankt zijn naam aan de schuim-methode die gebruikt word, “Cold Cure Moulding”, waar geen warmte word gebruikt. Koudschuim is zeer vormvast en biedt hoge veerkracht, het ligcomfort van deze matrassen worden geplaatst in de categorie medium/stevig comfort. Bovendien heeft het koudschuim een open cel structuur dat zorgt voor zeer goede luchtcirculatie. Dit soort schuim staat garant voor jaren lang slaapcomfort.

 

Koudschuim

 

Koudschuim Gel Foam: Koudschuim Gel heeft alle kenmerken van koudschuim met het voordeel van koeling gelparels, die zorgen voor betere ventilatie, en dus minder warmte tijdens het slapen.


De voordelen van koudschuim:

 •           Koel matras
 •           Lange levensduur
 •           Hygiënisch matras
 •           Stevig ligcomfort

Bekijk ons koudschuim collectie hier


Traagschuim matras

Een matras is nooit helemaal van traagschuim gemaakt. Vaak is het alleen de bovenlaag, omdat het matras anders te zacht is. Traagschuim neemt langzaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Ook wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Een matras met traagschuim vormt zich naar het lichaam en is uitermate geschikt voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten.

Visco schuim (ook traagschuim genoemd); traagschuim is een schuimsoort wat de druk op uw lichaam tot een minimum beperkt en daardoor zeer goed is voor de ondersteuning van uw lichaam. Wat betreft het comfort voelt traagschuim in de meeste gevallen in eerste instantie (te) zacht aan, maar wanneer het schuim uw contour heeft aangenomen voelt het stevig en comfortabel aan, dit wordt door de meeste mensen als zeer prettig ervaren.

 

NASA GEL

 

Traagschuim Gel Foam: Traagschuim Gel Foam heeft alle kenmerken van traagschuim met het voordeel van koeling gel parels, die zorgen voor betere ventilatie, en dus minder warmte tijdens het slapen.

De voordelen van traagschuim:

 •           Zeer goed aanpassingsvermogen

 •           Medische matrassen

 •           Heerlijk warm slaapcomfort

 Bekijk ons traagschuim collectie hier

 


Pocketvering matras

Pocketvering matrassen zijn één van ons meest populaire producten. Deze matrassen bieden goede ondersteuning door volledig naar uw lichaamscontour aan te passen. Een pocketveer is een metalen veer die ieder apart in een zakje verpakt zit, waardoor elke veer zich volledig naar uw lichaamscontour aanpast. De hardheid van pocketvering matrassen is afhankelijk van twee factoren; de hoeveelheid veren per m2, hoe meer veren per m2, hoe compacter en steviger het matras.

 

pocketvering matras

 

Een pocketvering matras is opgebouwd uit metalen veren elk verpakt in een zakje oftewel pocket. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen. Er zijn zogeheten 5 en 7-zone pocketvering matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. Per zone wordt gebruik gemaakt van verschillende type pocketveren. Hierdoor wordt de wervelkolom in haar natuurlijke vorm ondersteund. Dit geldt ook voor de onderrug.


De voordelen van pocketvering:

 •           Volledige ondersteuning

 •           Uitstekend ventilatie vermogen

 •           Zeer lange levensduur

Bekijk ons pocketvering matrassen collectie hier


Matras met binnenvering (Bonell Binnenvering)

De binnenvering matras is net als de pocketvering een matras met metalen veren. De matras met binnenvering is de variant waarbij de veren met een spiraaldraad aan elkaar zijn verbonden. Deze matrassen hebben een toplaag voor een nog betere drukverdeling van het lichaam.

 

Bonell

 

Ondanks dat een pocketvering matras een betere ondersteuning geeft, heeft een binnenvering matras wel enkele voordelen. Zeer goed ventilerend, goedkoop, en veerkrachtig ligcomfort. Dus als u liefhebber bent van een wat zachter en verkrachter matras, dan is een bonell binnenvering matras misschien voor u de juiste keus.


De voordelen van binnenvering:

 •           Zeer goedkope investering

 •           Goed ventilatievermogen

 •           Lange levensduur

Bekijk hier ons bonell binnenvering matrassen.


Beste matras?

Je weet nu welke soorten matrassen er zijn en wat de verschillen zijn, maar welke het lekkerst ligt en slaapt dat is voor iedereen verschillend. De ideale matras bestaat niet. Ben je zwaarder dan 80 kilo? Kies dan liever niet voor een zachte matras, maar eerder voor bijvoorbeeld een koudschuim of een pocketvering. Vraag vooral veel informatie neem contact met ons op als u vragen heeft.Tips voor proefliggen:

 • Zorg dat je goed bent uitgerust. Een moe lichaam vindt alles lekker liggen.

 • Draag soepele kleding

 • Liggen op de rug: worden billen en rug goed ondersteund?

 • Liggen op de ze: zakken je schouders comfortabel weg?

 • Bewegen op het matras: gaat draaien makkelijk?

Twijfel je tussen verschillende matrassen? Neem contact op met ons deskundig team. Ze staan klaar om uw vragen te beantwoorden, bel, mail of start een chat!